Коментар на Мария Илчева:   Той е съден за реч на омразата.

...
 Коментар на Мария Илчева:
 
Той е съден за реч на омразата.
Коментари Харесай

И Симеонов още е в управлението?

 Коментар на Мария Илчева:
 

Той е съден за тирада на омразата. Смята, че няма нищо неприятно да се майтапиш с милионите избити евреи. Спира турски баби на българската граница. Поставя ултиматум на българските медии. А в този момент наскърбява немска евродепутатка, заплашва я и упорства за експулсирането ѝ от България. И опакова всичко това като декларация, адресирана в това число и до немското държавно управление.

И този човек още е в ръководството?

Колко значим би трябвало да е Валери Симеонов? Политикът, чиито думи могат да опетнят имиджа на европредседателстващата България, както писа списание " Политико ", базирайки се на парламентарни източници. (Ако питате мен, към този момент го опетниха). И които припомнят по-скоро на диктаторски способи, както разяснява Никола Гро-Верхед от портала bruxelles2.eu.

Да, Министерският съвет се разграничи от неуместната декларация. И толкоз. Но какво значи това?

Декларацията, съдържаща още в първия си ред опасност, а по-нататък и обиди по адрес на зелената евродепутатка от Германия и напомняща по-скоро на кръчмарско провинение, в сравнение с публично политическо мнение, е въпреки всичко писмен артикул на съдружния сътрудник в ръководството - НФСБ, чийто ръководител е вицепремиерът Валери Симеонов. Та белким държавното управление се разграничава единствено от себе си?

И белким този човек още е в ръководството?

В отблъскващо-безвкусната така наречен декларация НФСБ упорства българското външно министерство да разгласи зелената евродепутатка Ска Келер " за личност нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле (...) ". " Така, както самостоятелна Германия би постъпила с всеки български евродепутат, който при посещаване в Германия би си разрешил да дава оценки на немското държавно управление, немски министър или да предлага къде в баварските Алпи да се прави или да не се прави въжен превоз или пък езеро за отглеждане на предпазени " главочи " ", се показва по-нататък в литературното произведение с мирис на ракия.

Нима господин Симеонов в действителност го мисли? Нима не е чувал, че правото на свободно изложение на мнението е залегнало в конституцията на Федерална Република Германия, а на протестиращите не се постановат забрани поради произхода им? И че в действителност това важи и за България?

От публикуването на нападателната декларация минаха към този момент два дни. Управляващите в този момент се надяват сътрудниците им в Берлин и Брюксел да не реагират. И на следващия ден да можем да си кажем: всяко знамение за три дни. А в случай че пък западноевропейците вземат да се вършат на огорчени, евентуално публична София в лицето на премиера Борисов ще омаловажи срамното наличие на документа, обяснявайки, че ние другояче сме положителни хора и дори блатни кокичета пренасяме.

И може би нищо повече. А в действителност в този случай има единствено два вероятни изхода: Валери Симеонов самичък да си подаде оставката или министър председателят да му я изиска. До през днешния ден - два дни след скандалната декларация - не се е случило нито едно от двете.

И този човек очевидно и отсега нататък ще бъде в ръководството.

 
   Mariya Ilcheva@MariyaIlcheva  
Съден за тирада на омразата. Смята, че няма нищо неприятно да се майтапиш с милионите избити евреи. Спира турски баби на границата. Поставя ултиматум на БГ медиите. А в този момент заплашва и наскърбява немска евродепутатка. И още е в ръководството? Докога?
3:18 PM - Feb 11, 2018   3   See Mariya Ilcheva`s other Tweets Twitter Ads info and privacy        александър андреев@al_andreev  
Като чета позицията на НФСБ за Ска Келер, за пръв път чувствам цялата сила на патриотичния девиз " България на три... ракии ".
3:52 PM - Feb 10, 2018   23   See александър андреев`s other Tweets
Виж всички публикации от Мария Илчева-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР